Pohádkový les
6. září 2021 Články

Pohádkový les

Moc jsme doufali, že navzdory pandemii budeme moci zrealizovat jednu z nejoblíbenějších aktivit: „Pohádkový les“.

Příprava trvala dlouho: s dobrovolníky jsme si vyrobili masky pohádkových bytostí, plánovali jsme program a soutěže, a také jak to všechno zorganizujeme. Den předtím přišlo pět žen, s kterými jsme pekli naše tradiční záviny a české buchty. Zároveň jsme připravili a balili všechny věci, které byly potřeba. Některé vyznačily trasu v Karlově údolí, kde se akce odehrávala.
V den akce, 3. září, jsme se tedy sešli v Komunitním centru, kde jsme se převlékli, namalovali a zabalili všechny věci, rekvizity, odměny pro děti a pohoštění do auta, s kterým kolega vyjel napřed.
Poté jsme společně už namalováni a převlečeni vyrazili i my Pohádkové postavy do Karlova údolí, kde už na nás čekalo pár lidiček. Pak jsme si ještě před zahájením udělali společné foto a poté už šel každý na své stanoviště a připravili jsme si své soutěže a zahájili oficiálně Pohádkový les.
Celkem bylo vytvořeno 14 stanovišť pro děti a rodiče. Byla tam Maková panenka, která ztratila korále, a děti jí je pomáhaly najít. Beruška se ptala, jestli děti vědí, co do lesa nepatří a jak bychom se měli v lese chovat. Byl tam i Zapomětlivý kouzelník, kterému se podařilo zvířátka a zvuky zvířat pomíchat a šikovné děti mu pomáhaly přiřadit zvuk ke správnému zvířeti. A další a další úkoly musely být vyřešeny. Všem se to podařilo a na konci trasy, na ně čekal už připravený Grinch (pohádková postava kolegy Cíny) s odměnou a pohoštěním.
Odpoledne se nám všem líbilo a také se nám vydařilo počasí a už se těšíme na další rok. Jestli budete mít chuť se zúčastnit a pomoci s přípravou a realizací, budeme moc rádi. Akce by mohla být ještě větší a hezčí pro Vaše děti. Děkujeme všem, kteří pomáhali!

Pohádkový les se uskutečnil v rámci komunitní práce, kterou realizujeme za finanční podpory Úřadu vlády ČR a Renovabis.

Roxana Kovačová

Roxana Kovačová

pracovník v sociálních službách
Tel.: 734 799 080 E-mail: WfoBV-56LTprRb~lWlyE1.enT-M