Články

Tříkrálový koncert v kostele sv. Václava ve Šluknově 7. 1. 2024 od 15.00 hodin
2. ledna 2024 Články

Tříkrálový koncert v kostele sv. Václava ve Šluknově 7. 1. 2024 od 15.00 hodin

Srdečná pozvánka na Tříkrálový koncert v kostele sv. Václava ve Šluknově v neděli 7. 1. 2024 od 15.00 hodin.
Vystupuje dechový orchestr z Großpostwitz.
Vstupné dobrovolné.
Děkujeme za Váš příspěvek do Tříkrálové sbírky.

Začíná Tříkrálová sbírka: Koledníci opět přicházejí s požehnáním a sbírkovými pokladničkami
1. ledna 2024 Charita Česká republika

Tříkrálová sbírka 2024 je tady. Začátkem ledna se opět vydávají do ulic skupinky koledníků, aby lidem roznášeli radostné poselství o narození Spasitele. Zpívají či recitují koledy, rozdávají drobné dárky, křídou píší nad dveře požehnání, anebo vylepí samolepku se třemi písmeny K + M + B. Při tom koledníci do zapečetěných pokladniček vybírají peníze na pomoc lidem, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. A lidí v nouzi kolem nás není málo.

Humanitární katastrofa v Gaze. Charita vyhlašuje sbírku na pomoc zasaženým civilistům
28. října 2023 Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce Charity ČR

Válka mezi Izraelem a hnutím Hamás způsobila humanitární katastrofu pro civilní obyvatelstvo Pásma Gazy. V uzavřené oblasti, ze které není možné uprchnout a kde se není kam schovat, dochází základní potřeby včetně pitné vody, potravin, léků i elektřiny. Charita Česká republika uvolnila prostředky ze svého krizového fondu a vyhlašuje sbírku na pomoc zasaženým civilistům v Pásmu Gazy. Ti urgentně potřebují okamžitý a bezpečný přístup k základní humanitární pomoci včetně zdravotní péče. Na jejím poskytování se dlouhodobě podílí Charita Jeruzalém, která má v současnosti přímo v Gaze stovku zaměstnanců

Poděkování paní Ireně Gotthardové od diecézní ředitelky Mgr. Karolíny  Wankovské
9. října 2023 Články

Poděkování paní Ireně Gotthardové od diecézní ředitelky Mgr. Karolíny Wankovské

S velikou radostí jsme předali paní Ireně Gotthardové milé poděkování za obětavou činnost a profesionální přístup ve prospěch charitního díla. Řádnou péči o provoz charity a své spolupracovníky v rámci Charity Šluknov od diecézní ředitelky Mgr. Karolíny Wankovské.