Bary Ambrela

Kde nás najdete

Adresa

Tyršova 720, Šluknov 40777

Na koho se můžete obrátit

Jana Čechová DiS.

sociální pracovník
Tel.: 734 799 081 E-mail: Y.pr5f56LTprRb~lWlyE1.enT-M

Pro koho je služba určena

Rodina, děti, mládež

Rodina, děti, mládež

Rodina, děti, mládež

Kontaktní údaje

Bary Ambrela

Typ služby
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež

Poskytovatel
Charita Šluknov

Kraj
Ústecký kraj

Úhrada
bez úhrady

Způsob poskytování
ambulantní, terénní

Vedoucí služby
Dr. Evelin Maria Habel

Registrační číslo služby
6661939

Aktuální kapacita - ambulantní služba
24

Aktuální kapacita - terénní služba
7

Poslání a cíle

.

Cílové skupiny

děti a mládež od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy

Činnosti

kontaktní práce, informační servis, poradenství, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, případová práce, sociálně terapeutické činnosti, pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí, situační intervence, pomoc v krizi, preventivní programy, výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti

Další informace

NZDM je určeno mládeži a mladým lidem ve věku 12 až do 26 let, které se setkávají s překážkami nebo problémy. Jde zejména o ty, kteří žijí v sociálně vyloučených lokalitách, což je svým způsobem znevýhodňuje a vylučuje ze společnosti. Naším úkolem je tyto problémy identifikovat, pomáhat je vyřešit a usilovat o zvýšení šancí uspět v budoucím životě, jak na poli osobním, tak i profesním.

Cílem našeho projektu je snižování sociálních a zdravotních rizik, souvisejících se zaběhlým způsobem života. Dále umožnit lepší orientaci v sociálním prostředí a vytvořit takové podmínky, které by dětem i mladistvým umožnily - v případě zájmu - překonat nepříliš příznivou sociální situaci.

Naše služba obsahuje zejména výchovné a aktivizační činnosti. Zprostředkovává kontakt se společenským prostředím a nabízí pomoc při prosazování práv a zájmů, kdy je kladen velký důraz na prevenci, se snahou naučit děti (mladistvé) účelněji a plnohodnotně nakládat s volným časem.