Vzácná návštěva v Předškolním klubu

V červenci 2014 nás navštívil významný šluknovský rodák Dr. Winfried Böhm, dr.h.c.

18. 7. 2014 navštívil své rodné město Šluknov profesor Dr. Winfried Böhm, dr.h.c. Mohli jsme ho uvítat v předškolním klubu Ambrela, který je financován za podpory MŠMT z programu „Podpora integrace romské komunity“ kde se zajímal o práci s romskými dětmi podle pedagogiky Marie Montessori.

Professor Böhm je významný znalec předškolní pedagogiky M. Montessori a Šluknov může být právem hrdý na to, že se zde narodil právě tento významný muž.

Profesor Bohn se narodil 2.3.1937 ve Šluknově. Studoval pedagogiku, filosofii, hudbu a další obory. Promoval v roce 1969, habilitoval 1973 a od roku 1974 do 2005 vedl pedagogický institut Univerzity Würzburg. Obdržel titul hostujícího profesora na mnoha univerzitách po celém světě. Velkým tématem jeho výzkumu a výuky byla právě pedagogika Marie Montessori. V letech 1988 – 2000 byl prezidentem německé společnosti Montessori, 1988 – 2000 prezidentem Instituto per la Formazione Europea v Gardone Riviera. V roce 1999 se stal odborným poradcem Asociace Montessori Internationale v Amsterdamu.

Prof. Böhm byl naší prací nadšen. Přislíbil další návštěvu a podporu předškolního klubu s prvky montessori v Ambrele. Jeho návštěva byla pro nás velkou ctí a pro pracovníky Oblastní charity velkým povzbuzením.