Únor

Co jsme dělali v únoru

Měsíc únor jsme věnovali výrobě masek a kostýmů na Masopust.
Jedno odpoledne jsme si od tvoření odpočinuli a navštívili jsme šluknovské Hasiče. Víme, že hasiči nejezdí jen k požárům a že je to práce pro odvážné muže.
V Chráněné dílně „U Markétky“, kde se nám všem velmi líbilo, jsme si zas vyzkoušeli ruční tkaní. To nás zaujalo natolik, že si vyrobíme rámečky a budeme také tkát.
V nejbližší době plánujeme exkurzi do mikulášovického Skloluxusu naučit se malovat na sklo a do Natury v Rumburku prohlédnout si probouzející se přírodu a zvířata.
V našich odpoledních aktivitách se snažíme nejen o zábavu, ale zejména o aktivní trávení volného času, rozvoj tvořivosti a dovednosti u dětí. Vyrábíme z rozličných materiálů, využíváme různých technik a nástrojů.
Při pravidelném vaření podporujeme u dětí zdravý životní styl, učíme se vařit zdravá a pestrá jídla. Počítač u nás děti využívají jen k plnění domácích úkolů ze školy nebo na vyhledávání informací, které nás zajímají. Ty jsou opravdu různorodé. Zjišťovali jsme informace o blížícím se masopustu nebo o životě Malaly, pákistánské bojovnice za lidská práva, zejména za právo dívek na vzdělání.
Při tom všem nezapomínáme na podporu dobrých vztahů mezi dětmi.