NZDM Ambrela v ZOO

O jarních prázninách jsme se v úterý 19. února vypravili za zvířátky do ZOO Liberec

Pro řadu dětí se jednalo o první návštěvu ZOO a přímé setkání se s cizokrajnými zvířaty, jež do té doby znaly pouze z obrázků či televizních obrazovek. Největší zážitek jsme si všichni odnášeli ze setkání se s lachtany, protože těm zimní počasí, a že tento den opravdu byla zima jako z obrázků Josefa Lady, velmi svědčilo. To, že se jim počasí očividně líbí, dávali najevo svým soustavným poutáním naší pozornosti vyskakováním z vody a svým hlasitým „pokřikováním“ na nás, a že se opravdu bylo nač dívat, zejména při jejich krmení. Příjemný zážitek jsme si odnášeli celkově z celé této výpravy a já sám musím konstatovat, že zimní ZOO má své kouzlo a určitě doporučuji návštěvu i ostatním.

Tomáš Rozvoral

Hodnocení výletu ze strany dětských účastníků:

Výlet se konal dne 19. 2. 2013. Na výlet jsme jeli vlakem a tramvají. Výlet se každému líbil. Z výletu jsme měli velikou radost, bylo z toho mnoho zážitků. Viděli jsme mnoho krásných zvířátek. Nejvíce se mi líbili lachtani, opice, kozičky. Lachtani se mi líbili, protože si s námi „povídali“ a když je krmili, tak se klouzali z klouzačky do vody. Opice se mi líbily, protože jsme se jim asi nelíbili, pak když jedli, tak na nás ťukaly a volaly nás k sobě. Kozičky se mi líbily, protože jsme je mohli krmit. Za Danuškou kozičky chodily, protože chtěly krmení, ale ona jim ho nedala. U žiraf se mi líbilo to, jak jedna lízala sklo, za kterým jsme byli mi.

Áda

Výlet se konal dne 19. 2. 2013. Jeli jsme tam vlakem a pak jsme přestupovali v Rybništi a pak jsme jeli německým vlakem a tam jsme furt chodili na záchod. Měla jsem největší radost, že jsem tam mohla jet. Ve vlaku jsem seděla s kamarádkami. A pak jsme šli pěšky do ZOO. Viděli jsme tam spoustu zvířat, byla krásná, ale nejvíce se mi líbili lachtani, jak skákali. Ale je škoda, že jsme nemohli vidět slony. Opice byly taky krásné, i žirafy, které byly krásně vysoké. Cestou do ZOO jsme se všichni vyfotili u radnice. Když jsme prošli celou ZOO, tak jsme jeli tramvají, kde to furt houpalo.

Imi